Tretji ponedeljek v izolaciji

Pred 14 dni, ko je bila pomlad v razcvet, sem spekla sem limonin kolač, šla na sprehod, brala in spala. Dva tedna nenapovedanega dopusta se mi sploh nista zdela tako slaba.
Danes se mi več ne zdi, da sem na dopustu. Uradno sem tako ali tako na čakanju na delo.
Ne čakam(o) pa samo na delo, čakam(o) da bo konec tega obdobja strahu, negotovosti, skrbi za prihodnost… vedno in tudi v tem obdobju je okej, če nisi okej.
Normalno je, da imamo tudi v času karantene boljše in slabše dneve (jaz imam danes očitno slabega). Normalno je, da nam je težko. Normalno je, da smo si različni in da se različni ljudje s tem soočajo na različne načine.

wp-1584723417460.jpg

Cel čas poslušamo, da je na nas samo to, da sedimo doma, med tem ko nekateri drugi delajo za nas in namesto nas. Dejstvo je, da je izolacija oz. karantena nujna. Nad tem se ne pritožujem. Samo nehajmo se pretvarjati, da imamo najbolj enostavno nalogo, da sedimo na kavču, gledamo TV in tako rešimo svet. Ni tako enostavno. Ni lahko ostati doma, ko to ni naša lastna izbira, niti en dan, niti en tedne, niti mesec, kaj šele dlje. Ni lahko, še posebej, ko je razlog za to pandemija. Ni lahko osmisliti časa, komu tudi življenja, niti v “normalnih” razmerah, kaj šele zdaj.

 

 

One thought on “Tretji ponedeljek v izolaciji

  1. Se strinjam s tabo – ne glede na to, koliko se trudimo in poskušamo osmisliti in izkoristiti vsak nov dan v totalni karanteni – ni lahko in ni enostavno. Čeprav si dopovedujemo, da bo tega slej ko prej konec in da bo vse vredu, se nam odpirajo nova vprašanja, nove težave, zavedno in nezavedno naše misli begajo od optimističnega scenarija k pesimističnemu, …. Kaj nas čaka ko ne bomo več čakali? Neprestano dobivamo nasvete kako preživeti ta čas, dobivamo navodila kako se obnašati (zadnje čase takšna, da sploh ne vemo več kaj je prav in kaj ni), … kdo nam bo dajal nasvete kako živeti, ko ne bomo več čakali in ko bo marsikdo soočen z dejstvom, da je njegovega čakanja konec. Neprestano beremo, poslušamo, da imamo zdaj pa priložnost, da se zamislimo, da gremo vase, ustvarimo boljše življenje …. Sama osebno nisem ničesar naredila napak in veliko drugih ne in kvečjemu lahko samo razmišljam o tem, zakaj sem se znašla v tem in kaj je bistvo vsega tega. Bistvo vsega tega se počasi že kaže. Vem pa, da naša življenja ne bodo več taka kot so bila doslej.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.