Po dežju posije sonce

Danes, ko se poslavlja poletje in pričenja jesen in je do novega leta še 100 dni, prekinjam tišino na Psiho drobtinicah s vprašanjem in novim izzivom zate. Vprašanje je: katera je tvoja prva asociacija na dež? Zakaj te to sprašujem? V zadnji objavi, ki se je zgodila že več kot en mesec nazaj, sem pisala o dežju. Moja prva asociacija na dež ni dežnik, ampak sonce. Zakaj? Ker verjamem v to, da po dežju posije sonce. Ne samo tako zares, v naravi, ampak tudi v prenesenem pomenu, v življenju. Za to, da je naše življenje doživeto in polno, je potreben tako “dež” kot “sonce”. Včasih prideta en za drugim, včasih pa sočasno – v obliki mavrice. Pri meni se je v zadnjem mesecu tišine tukaj, zgodilo oboje. Moje “sonce”, ki se je pokazalo po dežju, je prišlo v obliki novega hobija – ustvarjanja z bombažnimi vrvicami in vrvmi. Makrame (macramé) je starodavna umetnost vezanja vozlov v določene vzorce, ki se lahko uporabljajo za različne ustvarjalne namene, od nakita (micro macrame), dekoracije doma, oblačil itd.

Vesela sem, da v mojih očeh spet sije sonce. Še bolj sem vesela, da je v mojih ušesih mavrica, ki sem jo izdelala sama. Še več izdelkov pokažem v naslednjih objavah. V jutrišnji objavi pa imam nov izziv zate. Se beremo.


Sonce v očeh ti sije, vse v temi je rumeno… Sonce v očeh, v tvojih očeh. Včasih pot odpelje te v daljavo, v barve mavrice. Vse kar manjka tukaj je rumena le. Sonce zate sije tudi ponoči, nekaj mi šepeta, le rumena, veš, je barva najina.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.