Kaj storiti, ko nismo v redu?

Večkrat se ne počutimo dobro, pa v bistvu niti ne vemo kaj je narobe. Nekaj nam manjka pa ne vemo kaj. Včasih lahko naredimo kako majhno stvar in se bomo počutili bolje, zato predstavljam nekaj idej, ki lahko hitro izboljšajo naše počutje.

 1. Popijte kozarec vode: lahko da ste samo dehidrirani. Vaše telo rabi vodo (ne soka ali alkohola).
 2. Pospravit posteljo: pospravljanje postelje je lahko prvi korak, da se spravite v “pogon”.
 3. Stuširajte se: življenje je drugačno, ko smo čisti. Operite si lase in si ob tem malo zmasirajte lasišče.
 4. Nekaj prigriznite: mogoče košček črne čokolade ali kos sadja? (ne junk fooda!)
 5. Pojdite na sprehod: lahko da rabite samo malo svežega zraka, pa se tega niti ne zavedate. Privoščite svojemu telesu malo sončne svetlobe, zraka, razmišljajte o čem drugem.
 6. Preoblecite se: tudi, če ne nameravate zapustiti stanovanja ali hiše, se oblecite, kot da bi kam šli. Če ste pa celi dan v neudobnih oblačilih, se oblecite v kaj bolj sproščenega.
 7. Zamenjajte okolje: strmenje v ene in iste zidove je lahko utrujajoče. Mogoče lahko poskusite delati v katerem drugem okolju (npr. v knjižnici)?
 8. Pogovorite se z nekom (ne po internetu!): ni treba, da se ure pogovarjate o svojem počutju ali težavah. lahko se pogovarjate o filmu, ki ste ga pogledali ali knjigi, ki ste jo prebrali. Lahko pokličite starše in vprašate kako so.
 9. Zavrtite si energičen komad in zaplešite.
 10. Telovadite: ni treba, da telovadite celo uro.. naredite karkoli, da boste malo povišali utrip in se spotili. Lahko je to par počepov ali sklec v pisarni.
 11. Dokončajte nekaj: morate v trgovino po hrano? se morate naročiti pri zdravniku? morate odgovoriti na e-mail? Na koncu ne pozabite sami sebi čestitati za opravljeno nalogo.
 12. Objemite ali pobožajte žival.
 13. Naredite “done” in ne “to do” listo: namesto obremenjevanja z vsem kar bi morali še narediti, si naredite seznam kaj vse ste že naredili in takoj se boste počutili bolje. Na seznamu je lahko tudi: oprana posoda,  izbrana oblačila za službo. ni pomembno kako majhen je opravek, ampak to, da ste učinkoviti.
 14. Poglejte youtube video, ki vas nasmeje.
 15. Dajte si dovoljenje, da se slabo počutite: vsak od nas ima lahko dan, ko se ne počuti dobro in mu tega ni treba “popravljati” oz. se spravljati v dobro voljo. Če vas nobena od teh idej ne pripelje do boljšega počutja, še ne pomeni, da ste brezupen primer. Dopustite si čutiti tisto kar čutite.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.